Vraag en antwoord

De behandeling

Doet de behandeling pijn?

In onze praktijk wordt niet geboord. Onze behandelingen richten zich voornamelijk op het tandvlees. Wij werken rustig in het tempo dat u aankunt. Indien noodzakelijk kunnen we verdoven, maar daarvoor is wel een schriftelijke verzoek hiertoe van uw tandarts nodig.

Mondgezondheid

Wie moet er naar de mondhygiënist?

Iedereen zou er goed aan doen minimaal 1 keer in zijn leven een mondhygiënist te bezoeken. U krijgt dan een advies op maat hoe u het beste uw gebit dagelijks kunt reinigen. Hiermee kunnen veel problemen in de toekomst voorkomen worden.

Problemen zoals erosie, recessies, of ontstoken tandvlees geven vaak geen klachten en kunnen jarenlang onopgemerkt blijven. Indien wenselijk kunnen ze door de mondhygiënist in kaart gebracht en behandeld worden.

Tarieven & vergoedingen

Is een behandeling duur?

In het eerste jaar zijn er meestal meerdere behandelingen nodig om het gebit gezond te maken. Hoe beter dit slaagt hoe minder kosten u te verwachten heeft op de langere termijn, ook bij uw tandarts.

Wordt de behandeling vergoedt door mijn verzekering?

Tandheelkunde boven de 18 jaar zit in een aparte tandartsverzekering naast de aanvullende verzekering. U kunt een verzekering tot een bepaald maximum bedrag afsluiten. Onze behandelingen worden doorgaans voor 70% vergoed, afhankelijk van maatschappij en polis.