De praktijk voor mondhygiëne H.B Nix

Een gezonde mond is een visitekaartje voor uw omgeving en voor wie u wilt zijn. Wij kunnen u helpen uw mond te laten stralen zodat u er verzorgder en jonger uit zult zien. Onze jarenlange ervaring en expertise maken ons dé specialist in het behandelen en begeleiden van kinderen, jongeren, ouderen en volwassenen met en zonder gebitsproblemen.

Gemiddeld 9.7 op Zorgkaart Nederland

Onze patiënten zijn vaak verrast wat ze bij ons leren over hun gebit en over hoe ze het moeten verzorgen. Ook als ze al ervaring hebben met eerdere behandelingen bij collega’s. Op Zorgkaart Nederland waarderen ze ons gemiddeld met een 9.7.

Streng hygiëneprotocol - ook met oog op corona

Wij werken altijd al volgens het WIP (Wet Infectie Preventie)Protocol, een zeer strenge hygiënenorm voor de desinfectie van ons instrumentarium en alle oppervlaktenin de praktijk. Tijdens de coronapandemie hebben we alle nodige maatregelen genomen om u en ons te beschermen en alsnog veilig te kunnen werken binnen 1,5 meter. U zult dat al merken bij binnenkomst in de praktijk. Wij bewaken het hygiëneprotocol zelf en geven dit niet uit handen aan derden.

Kwaliteit en maatwerk

In onze praktijk is de behandelwijze resultaatgericht op zelfzorg. Inzicht geven in het waarom en hoe u het beste voor uw gebit kunt zorgen levert vaak verrassende resultaten op. Daarnaast is het inplannen van voldoende tijd doorslaggevend voor het slagen van een behandeling. We maken doorgaans afspraken van een uur omdat we veel aandacht besteden aan uitleg en het oefenen van vaardigheden. Op de lange termijn levert dit juist een enorme tijdswinst op. Ook letten we op de beste behandeling in het kader van uw persoonlijke situatie. Behandeling op maat vinden wij belangrijk.

Veel ervaring op het gebied van mondzorg

In 1993 opende Boujou Nix haar praktijk voor mondhygiëne H.B. Nix aan de Rijndijkstraat 2 in Leiden. Wij behandelen patiënten die op eigen initiatief komen of verwezen zijn door tandartsen uit Leiden, Leiderdorp en omgeving. Wij geven voorlichting en instructie over gebitsgezondheid, maar ook over lifestyle (roken, snoepen, stress) ten aanzien van het gebit.

  • We geven fluoride en behandelingen tegen gevoelige tandhalzen
  • We maken duidelijke behandelplannen en bespreken die vooraf met de patiënt
  • Bij ons bepaalt de patiënt zelf of een behandeling uitgevoerd wordt.
  • Mooie tanden motiveren om ze goed te onderhouden
  • Op indicatie bleken wij tanden met bleekproducten op basis van waterstofperoxide

Moderne apparatuur met pijnloze behandeling

In onze praktijk werken ervaren mondhygiënisten die met grote vaardigheid instrumenteren. Als u dat wenst kunnen we tijdens de gebitsreiniging ook verdoven, maar ervaring leert dat dit zelden nodig is. Ook passen we op indicatie de GBT-methode toe. Bij de Guided Biofilm Therapy spuiten we met een warme waterstraal met speciaal poeder de plaque van uw tanden. Ook kunnen we implantaten hiermee beter behandelen dan met handinstrumenten.

Keurmerken en branchorganisaties

Wij doen voortdurend aan bijscholing en werken met de nieuwste technieken. Wij zijn lid van onze beroepsgroep de Nederlandse Vereniging voor Mondhygiënisten, de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie en de Stichting Goed Gebekt, die de belangen van de mondhygiënist behartigt in een sterk veranderend veld.

Diverse talen en vriendelijke benadering

Wij zijn ingesteld op een veelzijdig publiek. Dat is een van de aantrekkelijke kanten van ons beroep. Iedereen met een gebit en een vraag daarover is bij ons welkom en staan wij met respect te woord. Door onze verschillende achtergronden kunnen we dat in diverse talen doen waaronder: Engels, Frans, Duits, Montenegrijns, Urdu, en natuurlijkNederlands. We hebben ook ervaring met dove en slechthorende patiënten. 

Wij hebben met opzet geen secretariaat. Als u belt, treft u één van ons of anders een antwoordapparaat dat wij geregeld afluisteren om u vervolgens terug te bellen. Soms is dit door onze werktijden in de avond of op een volgende dag. Wij willen graag korte lijnen met onze patiënten. Wij hebben geen contracten met verzekeraars, iedereen is welkom voor dezelfde prijs.