De praktijk voor mondhygiëne H.B Nix

De praktijk voor mondhygiëne H.B. Nix vindt het belangrijk dat u een gezonde en mooie mond heeft. Immers een gezonde mond is een visitekaartje voor uw omgeving en voor wie u wilt zijn. Wij kunnen u helpen uw mond te laten stralen zodat u er verzorgder en jonger uit zult zien. Onze jarenlange ervaring en expertise maken ons dé specialist in het behandelen en begeleiden van kinderen, jongeren, ouderen en volwassenen met en zonder gebitsproblemen.

Onze praktijk krijgt een gemiddelde van 9.5 op Zorgkaart Nederland

Onze patiënten zijn vaak verrast wat ze bij ons leren over hun gebit en hoe ze het moeten verzorgen. Ook als ze al ervaring hebben met eerdere behandelingen bij collega’s. Op Zorgkaart Nederland waarderen ze ons met een 9.5.

Een streng hygiëneprotocol ook met oog op corona

Wij werken altijd al volgens het WIP (Wet Infectie Preventie)Protocol, een zeer strenge hygiëne norm voor instrumentarium en oppervlakte desinfectie. Nu in de corona pandemie hebben we om veilig te kunnen werken binnen 1,5 meter alle nodige maatregelen genomen om u en ons te beschermen. U zult dat al merken bij binnenkomst van de praktijk. Wij bewaken het hygiëne protocol zelf en geven dit niet uit handen aan derden.

Kwaliteit en maatwerk

In onze praktijk is de behandelwijze resultaatgericht op afbehandeling en zelfzorg. We maken doorgaans afspraken van een uur omdat veel aandacht besteedt wordt aan uitleg en oefenen van vaardigheden. Op de lange termijn levert dit juist een enorme tijdswinst op. Ook letten we op wat in uw persoonlijke situatie de beste behandeling is. Behandeling op maat vinden wij belangrijk.

Veel ervaring op het gebied van mondzorg

In 1993 opende Boujou Nix haar praktijk voor mondhygiëne H.B.Nix aan de Rijndijkstraat 2 in Leiden.Wij behandelen patiënten die op eigen initiatief komen of verwezen zijn door tandartsen uit Leiden, Leiderdorp en omgeving. Wij geven voorlichting en instructie over gebitsgezondheid, maar ook over lifestyle (roken, snoepen, stress) ten aanzien van het gebit.

  • We geven fluoride en behandelingen tegen gevoelige tandhalzen
  • We maken duidelijke behandelplannen en bespreken die vooraf met de patiënt
  • Bij ons is het de patiënt die bepaald of deze behandeling ook uitgevoerd gaat worden.
  • Mooie tanden motiveren om ze goed te onderhouden.
  • Daarom bleken we op indicatie met bleekproducten op basis van waterstofperoxide.

Moderne apparatuur met pijnloze behandeling

In onze praktijk werken ervaren mondhygiënisten die met grote vaardigheid instrumenteren. Als u dat wenst kunnen we tijdens de gebitsreiniging ook verdoven, maar ervaring leert dat dit zelden nodig is. Ook passen we op indicatie de GBT methode toe. Met deze Guided Biofilm Therapy spuiten we met een warme waterstraal met speciaal poeder de plaque van uw tanden, ook kunnen we implantaten hiermee beter behandelen dan met handinstrumenten.

Diverse talen en vriendelijke benadering

Wij zijn ingesteld op een veelzijdig publiek, dat is een van de aantrekkelijke kanten van ons beroep. Iedereen met een gebit en een vraag daarover is bij ons welkom en zal met respect te woord gestaan worden. Door onze verschillende achtergronden kunnen we dat in diverse talen doen, waaronder: Engels, frans, Duits, Montenegrijns, Urdu, en natuurlijk in het Nederlands. We hebben ook ervaring met dove en slechthorende patiënten. 

Wij hebben met opzet geen secretariaat, als u belt treft u één van ons of anders een antwoordapparaat waarop wij terugbellen. Wij willen graag korte lijnen met onze patiënten. Wij hebben geen contracten met verzekeraars, iedereen is welkom voor dezelfde prijs.

Keurmerken en branchorganisaties

Wij doen voortdurend aan bijscholing en werken met de nieuwste technieken. Wij zijn lid van onze beroepsgroep de Nederlandse Vereniging voor Mondhygiënisten, de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie en de stichting Goed Gebekt, die de belangen van de mondhygiënist behartigd in een sterk veranderend veld.