Waarom tanden bleken

Waarom zou je je tanden bleken? Over het algemeen uit ontevredenheid over de kleur van de tanden. Het is dus een cosmetische behandeling. Ontevredenheid over de tandkleur kan verschillende oorzaken hebben. Er kunnen oude vullingen en of kronen in de tanden zitten. Er kan aanslag zitten op tanden en kiezen.  De mondhygiënist kan samen met u en uw tandarts kijken of bleken een mooie verbetering kan opleveren.

Lang niet altijd is bleken van de gebitselementen de juiste oplossing. Maar als bleken wèl tot de mogelijkheden behoort, kan het een enorm verschil maken. Wij maken in de praktijk gebruik van de stoelbehandeling met BlancOne. Hierbij wordt de bleekgel op basis van waterstofperoxide geïntensiveerd wordt door speciaal lamplicht. Wij informeren u graag hierover.

Bleken in schoonheidssalons?

De bleekbehandelingen die u in schoonheidssalons kunt krijgen mogen niet worden uitgevoerd met waterperoxidehoudende bleekgel, ook niet met lagere concentraties. Vaak wordt hier gebruik gemaakt van zuren en/of zouten al dan niet in olie opgelost. Deze middelen zijn schadelijk voor het gebit omdat ze de buitenlaag van het glazuur aantasten. Na gebruik lijken de tanden lichter doordat ze tijdelijk uitdrogen, maar na een paar dagen is dit effect weer verdwenen. Bij vaker gebruik zullen de tanden donkerder worden doordat de lichte glazuurlaag verdwijnt en het donkere dentine (tandbeen) hierdoorheen schijnt. 

Niet zelf bleken

Laat u nooit verleiden tot het zelf bereiden van receptjes voor bleekmiddelen van internet. Deze kunnen blijvende schade aan uw glazuur aanbrengen. Uiteindelijk is uw gebit, uw mondzorg onze zorg. Vraag altijd eerst informatie