Ons team

Wij werken in deze vrijgevestigde praktijk met drie hbo-gediplomeerde mondhygiënisten. De mondhygiënist is een beschermde HBO-titel. De mondhygiënist is de coach van het tandheelkundig team, gericht op samenwerking met de patiënt en ervaren met complexe behandelingen. Een mondhygiënist mag zich vrij vestigen, zonder een tandarts in de praktijk.

Een andere term voor mondhygiënist is ook wel mondzorgkundige. Het verschil is dat op de mondzorgkundigenopleiding meer aandacht wordt besteedt aan boren en het vullen van eenvoudige gaatjes (cariës). Wij doen dat niet in onze praktijk.

De mondhygiënist moet niet verward worden met de preventieassistent. Deze mag niet zelfstandig werken, maar uitsluitend onder de verantwoording van een tandarts of mondhygiënist. Er zijn diverse cursussen op verschillend niveau voor preventieassistenten, waardoor niet altijd duidelijk is wat de scholing en ervaring is. De werkzaamheden bestaan uit eenvoudige gebitsreiniging en poetsinstructie.

Boujou Nix

Is de praktijkhouder en heeft ruim 35 jaar ervaring in het vak.

Boujou Nix behaalde haar diploma als mondhygiënist in 1981, na haar opleiding in Utrecht. Eerst was zij werkzaam als mondhygiënist in zorginstelling Hernesseroord in Middelharnis. Daarna werkte zij tien jaar parttime in een orthodontiepraktijk in Delft, naast Europeese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1993 leidt zei de Praktijk voor Mondhygiëne H.B. Nix. Tevens werkt zij sinds 1993 parttime als mondhygiënist in een algemene tandartspraktijk in Wassenaar. “De diversiteit aan patiënten maakt dat geen dag hetzelfde is. Kinderen, pubers , volwassen en ouderen in alle soorten en maten hebben een gebit en het is mijn uitdaging hen te motiveren het belang hiervan in te zien en hen te helpen met de juiste verzorging. Goede communicatie maar ook humor zijn hierin onmisbaar. Ik vind mijn vak daardoor zó leuk.”

Saifeddin

Mijn naam is Saifeddin. Mijn passie voor dit vak gaat verder dan enkel tanden; het draait om het creëren van gezonde glimlachen en het bevorderen van algehele welzijn.

Met toewijding werk ik samen met patiënten om hen te helpen hun optimale mondgezondheid te bereiken. Mijn doel is niet alleen om tandproblemen aan te pakken, maar ook om een comfortabele omgeving te bieden waarin elke patiënt met een glimlach mijn stoel verlaat.

Ik geloof sterk in preventie en educatie, omdat een gezonde glimlach begint met goede gewoonten. Samen zullen we werken aan een stralende mondgezondheid die een leven lang meegaat. Ik kijk ernaar uit u te ontmoeten en samen te werken aan uw gezondste, gelukkigste glimlach!

 

Anita Babajič

Gediplomeerd mondhygiëniste sinds 2017 en ruim 5 jaar werkervaring in twee verschillende praktijken.

“Het beroep mondhygiënist is mijn passie. Het contact met de patiënten en de resultaten die we gezamenlijk behalen geven mij energie. Het fijne aan deze praktijk vind ik dat ik alle vrijheid krijg mijn vak te combineren met mijn jonge gezin. Daardoor kan ik de kwaliteit bieden die ik wil”

Ammarah Ahmad

Mondhygiëniste en diëtiste. Gediplomeerd in 2019, Sinds 2 jaar werkzaam in diverse tandartspraktijken.

“Doordat ik in verschillende praktijken werk maak ik mijn vakgebied van diverse kanten mee met wisselende patiëntengroepen. Soms werk ik in een groot team, maar in deze praktijk vind ik het juist leuk om zo kleinschalig te werken. Ik krijg hier veel verantwoordelijkheid en heb hier veel toepassingen en behandelstrategieën geleerd. Met mevrouw Nix is het nooit saai”

Rémi Kneefel

I&A, website en administratief beheer.

“Van tanden en kiezen heb ik zoveel verstand als mij door deze dames geleerd is, maar van cijfers en financiële planning weet ik des te meer. Door mijn bijdrage kunnen deze dames zich toeleggen op wat ze werkelijk leuk vinden. U als patiënt in de praktijk. De financiële afhandeling en de planning neem ik voor mijn rekening”